brókercég

Tőzsde, befektetés, profit, EBITDA, megtérülés - csak néhány szó abból, amit rajtunk kívül senki se ért. Naná boldogok vagyunk, hogy megcsináltuk a saját elit klubunkat, csak hát ebből nem gazdagszunk meg. Egy kör stampó mellett megalakultunk, hogy konyhanyelven magyarázzuk el ezt az egész mutatványt.

a facebookon is

mikor vegyünk eurót?

2013.04.02. 21:57 brokerceg

A tököm tele van az emberekkel. Az ügyfeleim többsége vezérigazgató, műszaki igazgató, logisztikai igazgató és – tádááám – pénzügyi igazgató. Ez utóbbi a legalja, ugyanis bármelyik főiskolás vagy egyetemista négy másodperc alatt bealázza. Mármint tudásban. Valószínűleg valami ejtőernyős lehetett a tag, azaz valakinek a valakije volt és mint a keresztapa az esküvőn, kért valamit.

brando.jpg

Szóval válogatott arcok vannak a bandámban. mindegyik azt mondja magáról, hogy nincs két perce arra, hogy a cégünk hírleveleit átfussa (kétségtelen hogy az elemzők olyanok, mintha betűre fizetnék őket). Ehhez képest ha akár egyetlen egység elmozdulás van a forintpiacon, ezek már úgy érzik, hogy a Moszkva-Washington vonal van a kezükben: rögtön hívnak, hogy mondjam már meg mi történt, mert most kellene euró a lányának síelni vagy a fia megházasodik és le kéne váltani a forintot euróra stb.

Milliókat kereső emberekről beszélünk, sőt némelyik még 8-9 számjegyű osztalékokat is kap évente, de ezer forint nyereségért a szomszéd szemét is kivájnák. Tegyük hozzá, hogy ez nem az ő hibájuk, hiszen a zembereket két dolog érdekli manapság: mikor vegyenek eurót és hogy mennyi lesz a svájci frank hitel törlesztőrészlete a hónapban.

333.jpg

A rosszabbja olyan, mint a nagymamám. Ha 3 forinttal olcsóbb a zsemle egy boltban, képes akár tíz háztömböt is legyalogolni. A valutázók ugyanilyenek. Múltkor az egyik csóka azt mondta, kell neki 2000 euró 1-2 napon belül. A szőke privát bankárja egy telefon után elintézi 305 forintért az eurót vagy leváltjuk neki 303 forintos árfolyamon. Mondom akkor két forint különbségről beszélünk.

Mindezért cserébe átautózik a városon, az üzleti partnerei nem érik el, mert sajnos a 7-es bömbölő extrái közül már nem futotta kihangosítóra. Tehát nettóban ugyanott van vagy éppen rosszabbul jár nálam, de így megvan az érzés, hogy túljárt a rendszer eszén.

hb1.jpg

A legjobb, amikor azt kérdezik, hogy a nyári utazáshoz mikor vegyenek eurót. Annál a mennyiségnél, amennyit egy utazásra elköltesz, maximum néhány ezer forint különbségről beszélünk, ezért ha megvan a pénz, váltsd át azonnal és le van tudva a dolog.Ezt nyilván senki se csinálja meg, ezért kompromisszumos megoldás, hogy felét akkor, amikor utazol és a felét akkor, amikor kérdezed. Ezzel legalább egyszer megvan a győzelem érzése, és nem kell napokon/heteken keresztül feleslegesen bújni a valutaszekciót az újságokban vagy éppen járkálni az arab pénzváltók között a városban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brokerceg.blog.hu/api/trackback/id/tr195189632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása