brókercég

Tőzsde, befektetés, profit, EBITDA, megtérülés - csak néhány szó abból, amit rajtunk kívül senki se ért. Naná boldogok vagyunk, hogy megcsináltuk a saját elit klubunkat, csak hát ebből nem gazdagszunk meg. Egy kör stampó mellett megalakultunk, hogy konyhanyelven magyarázzuk el ezt az egész mutatványt.

a facebookon is

pénzügyitanács-adó

2013.05.24. 09:19 brokerceg

Kétszer ütöttem bele az asztalba dühömben és menet közben az ásványvizet is kiborítottam az asztalra – pedig csak egy egyszerű pénzügyi tanácsadóval beszélgettem. Nem egyszerű eset a srác, heteken keresztül hívogatott különböző szövegekkel és sztorikkal. Én mondtam neki, hogy az MPK, az OVB, a Brokernet és társai engem nem érdekelnek, mert pontosan tudom, hogyan működnek és nem akarok beszállni ezekbe a hisztérikus sztorikba. Ráadásul az egyik ügyfelem a Brokernet új vadhajtásánál dolgozik, innentől kezdve nem lehet engem csőbe húzni.

man_hand_fist_table_03310881.jpg

Mert miről is szól az egész történet? Az emberek annyira buták, főleg pénzügyi vonatkozásban, hogy bármit meg lehet velük (v)etetni. Azt nagyjából mindenki tudja, hogy egy mosogatógép ára 50 és 100 ezer forint között reális. Nagyjából azt is mindenki tudja, hogy a legtrébb benzinmotorral felszerelt új 3-as BMW listaára 8 millió forint. Hogy ez sok vagy kevés, azt mindenki döntse el maga.

Amikor viszont arról van szó, hogy a te pénzeddel zsonglőrködik valaki, egyből visszakerülünk a Bábszínházba. Öltönyös urak és hölgyek jönnek veled tárgyalni, akkor és amikor csak akarod. Előrebocsátják, hogy a megbeszélés ingyenes, sőt a jobb arcok még egy kávéra és sütire is meghívnak. Viszont ha a beszélgetés végén nem adod oda 3-4 ismerősöd elérhetőségét, már áll a bál és csinálják a cirkuszt. Nálunk ezt csak az ásványvíz bánta, de nem lennék meglepve, ha valahol már a tettlegességig fajult volna az eset.

Financial-Advisor.jpg

Ezt is higgadt fejjel kell végiggondolni. Valószínűleg napi 8-10 órát robotolsz, utána még edzés vagy éppen el kell hozni a gyereket az oviból, hétvégén meg családi körút vagy éppen esküvőre kell menni. Ilyen helyzetben nekem se lenne időm arra, hogy külön a pénzügyi világgal foglalkozzam. Aki a pénzügyekben jártas és nem egy rúd szalámit akar neked eladni, az pontosan tudja, hogy a jövőt senki látja biztosan.

Viszont már évek óta a pályán van és már sok mindent látott: tudja, hogy mi az az esemény, amivel nem kell foglalkozni; és szól, amikor ideje cselekedni a pénzeddel. Olyan, mint Pista bácsi, aki 30 éve autószereléssel foglalkozik, és megmondja, hogy mi az az alkatrész, amit már cserélni kell és mi az, ami még elfut 10-20 ezer kilométert.

6a00d834517c2b69e200e54f3ffa4b8834-500wi.jpg

Vagyis akinek nincs ideje és nem is akar a pénzével foglalkozni, az vegye igénybe az MPK, OVB és társait. De ne legyen meglepve, ha hónapok múltán se tudja, hogy a befektetett pénz mennyit fialt, mert a pénzügyi tanácsadó mosolya is csak a borravalóig (befizetés) tartott.

Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan rejtett költség van a legnépszerűbb (unit-linked) termékeknél, amiket a 10-20 éves biztosítások a büdös életben nem termelnek ki. Csak ugye el kell tartani a körmét reszelő titkárnőket, a céges autóflottát és a pénzügyi tanácsadókat is. Apropó, vajon kinek az érdeke lehet, hogy az általános- és középiskolákban sincs alapszintű pénzügyi képzés?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brokerceg.blog.hu/api/trackback/id/tr605315706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása